Cad On Fi
Multi Niche Blog

PhoneGap mobiilialustojen väliseen kehittämiseen

PhoneGap kehittäjän valintana kehittää cross-platform-yhteensopivia sovelluksia:

Mobiiliteollisuudessa vallitsevan 7 suurimman mobiilikäyttöjärjestelmän ansiosta on aivan selvää, ettei millään mobiilialustalla ole yhteistä alkuperäistä kehitystyökalua. Ja juuri tämä skenaario on tutkinut tämän alustanvälisen mobiilikehyksen kehitystä.

Mikä sitten erottaa tämän kehyksen lukuisista muista?

PhoneGap on integroinut verkkoteknologiat ja natiivikehityksen, jossa on monialustainen lähestymistapa, jossa verkko on ainoa kannettava osa. Tämän kehyksen avulla on mahdollista tarjota erilaisia arkkitehtuureja eri alustoille ja antaa sovelluksen käyttää GPS:n, kiihtyvyysmittarin, kameran, yhteystietojen, median käytön ja tiedon tallennusmekanismin ominaisuuksia, tämä nykyisen kehyksen ominaisuus toimii täydellisesti.

Yleiskatsaus PhoneGapista:

PhoneGap on alusta, joka auttaa rakentamaan mobiilisovelluksia käyttämällä olemassa olevia verkkoteknologioita, kuten HTML5, CSS ja JavaScript. Tämän kehyksen kehitti alun perin ”Nitobi”, ja myöhemmin yritykset, kuten IBM, RIM ja Microsoft, osallistuivat siihen. Lokakuussa 2011 Adobe osti Nitobin ja tarjosi alustan Apache-ohjelmistosäätiölle (ASF) nimellä Apache ”callback”. Se on nyt avoimen lähdekoodin tekniikka, ja se on vapaasti saatavilla Apache-lisenssillä 2.0.

PhoneGap-sovelluskulku:

Älypuhelin hoitaa monia tehtäviä, kun se on aktiivisessa tilassa. Joillakin näistä tehtävistä on korkeampi prioriteetti kuin toisilla, ja niitä hallitsee käyttöjärjestelmä. Järjestelmä kutsuu korkeamman prioriteetin sovelluksen etualalle ja lähettää alhaisemman prioriteetin sovelluksen taustalle.

Esimerkiksi kun käyttäjällä on saapuva puhelu, riippumatta siitä, mikä sovellus on käynnissä etualalla, käyttöjärjestelmä tuo puhelunvalitsinsovelluksen etualalle. Tämä on keskeytys sovellusten käytössä, ja sitä tulee käsitellä oikein. Jos sovellus ei tue näitä keskeytyksiä, on olemassa vaara, että sovelluksen tila ja siihen liittyvät tiedot menetetään. Sovelluksen elinkaari tarjoaa joukon menetelmiä näiden skenaarioiden käsittelemiseksi.

PhoneGapin edut:

PhoneGap-sovellukset käyttävät verkkoteknologiaa. Tämän ansiosta verkkokehittäjä voi luoda mobiilisovelluksia HTML5:tä, JavaScriptiä ja CSS3:a käyttäen UI/UX-kehitykseen.
Hybridisovelluksia voidaan kehittää käyttämällä alkuperäisiä toimintoja ja monipuolista käyttöliittymää verkkoteknologioiden avulla.
Tukea eri alustojen sovellusten kehitystä.
Laaja koodin uudelleenkäyttö.
Kiihtyvyysanturi, kamera, kompassi, yhteystiedot, tiedostot, paikannus, media, verkko, ilmoitus ja tallennus ovat tuettuja.
Mobiilisovelluksen natiiviominaisuuksien integrointi verkkoon on mahdollista laajennuksen avulla. Sovellusvaatimuksen perusteella; laajennusta voidaan kehittää ja käyttää PhoneGapissa.
PhoneGap-yhteisö osallistuu aktiivisesti laajennusten kehittämiseen.
Käyttöönottokehys useille alustoille.
Pilvipohjainen rakentamisen luontimahdollisuus useille alustoille.
Voidaan käyttää työkaluja, jotka ovat yhteisön toimittamia, ja myös PhoneGap-foorumeilta/yhteisöltä saa apua mihin tahansa kyselyyn.
Avoimen lähdekoodin kehyksiä pidetään onnistuneina vain, jos avoimen lähdekoodin yhteisö osallistuu niihin jatkuvasti. PhoneGap-kehyksen tapauksessa yhteisön tuki on erittäin positiivista. Tämä tukee kehittäjiä ja arkkitehtejä hyödyntämään tätä tekniikkaa eri alustojen vaatimusten täyttämisessä.

Comments are closed.